W E R K W I J Z E   T U I N O N T W E R P    

 

 

Onderstaande stappen vormen het ontwerpproces, van kennismaking tot realisatie. Aan u de keuze welke stappen u met mij als ontwerper wilt maken. Als alleen een schetsontwerp gewenst is, dan kan dat. Maar ook alleen een beplantingsplan of constructieve uitwerking is mogelijk.

 

Het ontwerpproces welke ik vaak hanteer bestaat uit een schetsontwerp fase en een definitiefontwerp fase met tussendoor overlegmomenten om tot het gewenste ontwerp te komen. De producten die ik hiervoor gebruik zijn een concepttekening, een plankaart op schaal, beelden van materialen, beplantingen en de tuinsfeer, een beplantingsplan en van belangrijke onderdelen in het ontwerp een verdere detailuitwerking. 

 

 

 

Wat kost een ontwerp ?

Het vooraf noemen van kosten voor een ontwerp doe ik liever niet. Elke opdracht is anders, de ene is eenvoudig en de andere complexer. Ik wil daarom graag vooraf eerst inzicht krijgen in het project, uw wensen en hoe ik u van dienst kan zijn om een prijs te noemen. 

 

 

 

Kennismaking, vrijblijvend gesprek

Een eerste kennismaking met u en de plek. We bespreken het project en uw wensen en dromen voor de plek, mijn werkwijze en maken een afspraak voor de volgende stap.  

 

 

 

Offerte ontwerpkosten

Een prijsopgave voor de ontwerpkosten, bij akkoord van de offerte volgt de tuin-inmeting en het schetsontwerp.

 

 

 

In-meting en inventarisatie

Het inmeten van de tuin, de bestaande beplanting, de bomen en uw woning. 

 

 

 

 

Schetsontwerp 

Bestaat uit een schetsend ontwerp op schaal, het concept (hoofdidee) en referentiebeelden van de tuinsfeer en materialen. Het hoofdidee voor de tuin is helder en de ruimtelijke indeling is grotendeels bepaald, samen met de sfeer voor de plek en natuurlijk al uw wensen voor de tuin. 

 

 

 

 

 

Definitief ontwerp

Na eventuele aanpassing en goedkeuring van het schetsontwerp wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Een meer uitgewerkte tekening met meer details, ook zijn in deze fase de materialen gekozen.

 

 

 

 

 

Detaillering ontwerp: beplantingsplan/uitwerking constructies 

Denk hierbij aan: een beplantingsplan, details verharding, technische uitwerking houtconstructies, verlichtingsplan en andere

bouwkundige elementen.

In het schetsontwerp of definitief ontwerp zijn beplantingsindicaties aangegeven, maar nog geen verdere uitwerking of detaillering van de beplanting. In het beplantingsplan wordt precies duidelijk welke soorten er komen, waar ze komen te staan en de totale plantenbestellijst. 

 

 

 

 

 

 

 

               Aanleg van uw tuin

Voor de aanleg van uw tuin bent u ook op het goede adres, wij verzorgen de complete aanleg. Walinga Hoveniers helpt u graag verder om uw droomtuin te realiseren. Via onderstaande link komt u op de website van Walinga Hoveniers en vindt u meer informatie over tuinaanleg en -onderhoud.

 

 

 

 

 

 

 

          Nazorg en begeleiding beplanting

Na de aanleg van uw tuin komt het genieten en verzorgen ervan, niet iedereen is gelijk een doorgewinterde tuinier. Daarom geef ik graag nazorg en begeleiding van de aangelegde beplanting om u op weg te helpen met het onderhoud van uw tuin. De twee jaar na aanleg zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de beplanting. Gedurende de daarop volgende seizoenen wordt uw tuin steeds mooier.