V I S I E  &  F A S C I N A T I E 

 

De kracht van onze ontwerpen is een sterke basis van beplanting met een goede relatie tussen natuur en architectuur. De omgeving en de ziel van de plek spelen een belangrijke rol, door deze naar voren te laten komen zorgt het ervoor dat elke plek bijzonder wordt en waar mogelijk verbinding heeft met zijn omgeving.

 

Ons doel is om samen met de klant te zoeken naar een ontwerpinvulling die past binnen de wensen en behoeftes voor de plek

 

.

Beplanting als basis voor de tuin

 

De beplanting speelt één van de belangrijkste rollen in onze ontwerpen, het is de hoofdrolspeler in de tuin, hier gaat je aandacht als eerste heen. Een hoofdrolspeler die door de seizoenen heen veranderd en elk moment van het jaar interessant is. Van voorjaarsbloei tot wintersilhouet en van vrucht tot herfstkleur. Wij vinden dat de tuin het hele jaar door aantrekkelijk kan zijn, met daarbij dat elke tuin zijn eigen moment heeft waarin zij schittert.

 

Beplanting maakt de ruimte; hagen geven structuur, bomen geven een plafond, rijk gevulde plantenborders geven plek voor verschillende insecten en bes-dragende struiken en bomen trekken vogels aan. Een tuin vol leven trekt leven aan, iets waar we onszelf sterk voor maken. 

 

 Seizoens-beleving: van voorjaarsbloesem tot wintersilhouet

 

 

Het landschap en zijn vegetaties

 

Onze inspiratie en fascinatie halen we onder andere uit de verschillende landschapstypen die Nederland en in het bijzonder Friesland kent. Met o.a.; het weidse zeekleilandschap, de hogere meer beboste zandgronden, de betoverende IJsselmeerkust en het waterrijke merengebied.

Binnen- en buitenlandse natuur en landschappen geven ons inspiratie voor het ontwerpen van groene buitenruimtes.

 

 Vegetaties uit binnen- en buitenlandse natuur

 

 

 

 

De Boom

Een boom is krachtig, geeft leven, brengt dynamiek in licht en trekt leven aan. Bomen maken de ruimte en zorgen voor een fijn microklimaat, zowel in de stad als in de tuin. Ze nemen fijnstof en CO2 op en werken verkoelend in de warme zomermaanden. Bomen zijn er in vele soorten en maten en er is daarom altijd een geschikte boom voor de gewenste plek.

Ook kunnen wij u helpen met het maken van een bomenplan, inventarisatie van uw bomenbestand of het verzorgen van uw bomen (Boomverzorging) 

 

 

 

 

De ziel van de plek en kracht van de omgeving

Elke plek heeft zijn eigen sfeer en kwaliteit, dit kan een opvallende architectuur van de bebouwing zijn, een interessante omgeving of juist een meer besloten plek. Onze taak, om deze kwaliteiten zo goed mogelijk naar voren te laten komen, aansluitend op de wensen en behoeftes van de klant.

We zoeken graag naar sterke lijnen die de relatie van tuin - bebouwing en tuin - omgeving versterken. Dit door middel van o.a. beplantingsvorm en kleur, bestratingsdetails of vormentaal.

 

 

 

Biodiversiteit bevorderen en groen stimuleren

Het ontwerpen van (bio)diverse beplantingen is wat we graag doen. We vinden het belangrijk om gebruik te maken van zowel inheemse als uitheemse planten en bomen die o.a. waardevol zijn voor insecten, omwille van voedsel en nestgelegenheid. Het vergroten van de diversiteit in planten, bomen en struiken bevordert de diversiteit in insecten als bijen, vlinders en libellen. Een diverse beplanting is interessant om te zien en te beleven door de seizoenen heen, van ontluikend blad in het voorjaar tot zaaddozen in de winter.

 

Groen stimuleren is wat we doen, groen gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de huidige maatschappij, zowel in de tuin als in de openbare ruimte. Het maakt onderdeel uit van het menselijke milieu en de gezondheid. Mensen voelen zich beter in een groene omgeving en blijven gezonder. Beplanting vangt o.a. regenwater op en houdt dit vast, ook werken bomen en planten verkoelend in warme zomers.

We vinden het daarom belangrijk dat beplanting goed toegepast wordt, de juiste boom op de goede plek en de juiste plant in de juiste grond en met de juiste lichtbehoefte.

 

 Diversiteit in planten geeft diversiteit in insecten

 

 

 

 

 Inspiratie: beplantingsborders en combinaties, van o.a. Hermannshof (Cassian Schmidt), Piet Oudolf, Mien Ruys en West-Dean Gardens

 

 

 Bovenstaande foto's: © Sandor Walinga