D E  B O O M   &   B O O M V E R Z O R G I N G

 

 

 

De boom en het ontwerp

Bij het ontwerpen van groene buitenruimtes (dit kan een stadstuin zijn maar ook een park of tuin in het landschap) spelen bomen een belangrijke rol voor mij als ontwerper en boomverzorger.

Bestaande bomen wil ik zoveel mogelijk behouden en inpassen in het ontwerp. Een grotere/oudere boom geeft veel voordelen aan een buitenruimte. Een bestaande boom geeft leven, biedt plek voor vogels, insecten en meer, geeft een ruimte volwassenheid en brengt dynamiek in licht. Bomen maken de ruimte en zorgen voor een fijn microklimaat, zowel in de stad als in het landschap. Ze nemen fijnstof en CO2 op, werken verkoelend in de warme zomermaanden en verrijken de lucht met zuurstof. Bomen zijn er in vele soorten, er is daarom altijd een geschikte boomsoort voor de gewenste plek.

 

 

 

Boomverzorgingsprojecten 

Onderstaand een kleine greep uit boomprojecten die we afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Met o.a. het snoeien (uitdunnen, inkorten takken) in de kroon van verschillende bomen, het plaatsen van nestkasten, het veilig verwijderen van bomen en het kandelaberen van een treurwilg. 

 

Bomen in binnen- en buitenland

Voor inspiratie en kennis bezoeken we regelmatig bomen in binnen- en buitenland. 

 

 

 

 Aanvraagformulier

Buro Walinga kan u helpen met het maken van een bomenplan, inventarisatie van uw bomenbestand, het verzorgen (snoeien) van uw boom/bomen en eventueel (als laatste middel) het rooien van bomen. Voor vragen en aanvragen van bovengenoemde kunt u hieronder een bericht versturen. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.