D E  B O O M   &   B O O M V E R Z O R G I N G

 

 

 

De boom en het ontwerp

Bij het ontwerpen van groene buitenruimtes (dit kan een stadstuin zijn maar ook een park of tuin in het landschap) spelen bomen een belangrijke rol voor mij als ontwerper en boomverzorger.

Bestaande bomen probeer ik zoveel mogelijk te behouden en te integreren in het ontwerp. Een grotere/oudere boom geeft veel voordelen aan een buitenruimte. Een bestaande boom geeft leven, biedt plek voor vogels, insecten en meer, geeft een ruimte volwassenheid en brengt dynamiek in licht. Bomen maken de ruimte en zorgen voor een fijn microklimaat, zowel in de stad als in het landschap. Ze nemen fijnstof en CO2 op, werken verkoelend in de warme zomermaanden en verrijken de lucht met zuurstof. Bomen zijn er in vele soorten, er is daarom altijd een geschikte boomsoort voor de gewenste plek.

 

 

 

Boomverzorgingsprojecten 

Onderstaand een greep uit onze foto's van boomprojecten die we afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Met onder andere het snoeien in de kroon (uitdunnen en het inkorten van takken) van verschillende bomen (iep, es, eik, beuk, populier, treurwilg), het plaatsen van nestkasten, het veilig verwijderen van bomen en het kandelaberen van bomen (Treurwilg). 

 

 

Bomen in binnen- en buitenland

Voor inspiratie en kennis bezoek ik regelmatig bomen in binnen- en buitenland, zowel in de natuur als in parken, landgoederen, stedelijk gebied en tuinen. 

 

 

 

Wij zijn lid van de Kring Praktiserende Boomverzorgers, een kennisvereniging voor iedereen die met bomen werkt. 

 

 

 Boomverzorging

Planmatig boomonderhoud is belangrijk om uw bomen veilig, toekomstbestendig en gezond te houden. Een goede en regelmatige verzorging van uw boom/bomen is van belang voor een gezonde ontwikkeling. Te laat ingrijpen kan nadelige gevolgen hebben voor een goede kroonopbouw en voor de totale conditie van de boom. Wij kunnen periodiek uw bomenbestand controleren en/of snoeien.  Natuurlijk staan we ook voor u klaar als het gaat om een eenmalige onderhoudsbeurt van één of meerdere bomen. Onderstaand de boom werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren. 

 

 

Snoeiwerkzaamheden bomen

- Uitdunnen in de kroon van de boom, de boom luchtiger/opener maken

- De boom compacter maken; doormiddel van takken minimaal inkorten 

- Kandelaberen van treurwilgen en platanen

- Tijdig opkronen van bomen

- Knotten van wilgen, essen, lindes en elzen

- Verwijderen van dood hout en/of schuur- en hinderlijke takken

- Het rooien van bomen die gevaar brengen wegens ziekte of beschadiging

- Het snoeien van fruitbomen (hoogstam, halfstam en leibomen) 

- Vormsnoei van bomen (leibomen, dakbomen, zuilbomen) 

 

Werkzaamheden bomen

- Het (digitaal) in kaart brengen van uw boom of bomenbestand (soort/locatie/afmetingen)

- Het controleren van uw boom/bomen op veiligheid en conditie

- Het opstellen van een bomenplan en/of visie 

- Het adviseren voor nieuwe aanplant van bomen (soortkeuze, bodem en plantmethode)

- Het planten van bomen

- Het verplanten van bomen

 

 

 

Aanvraagformulier

Buro Walinga kan u helpen met bovenstaande werkzaamheden. Voor vragen en aanvragen over bovengenoemde kunt u hieronder een bericht versturen. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.