Stadstuin Leeuwarden

 

locatie: Leeuwarden

grootte: 70 m2

ontwerp: voorjaar 2016

realisatie: zomer 2016, in eigen uitvoering


 

 

Een kleine stadstuin op het terrein van het Sint Bonifatiuspark in Leeuwarden. Een kleine tuin met een grote diversiteit aan planten, schaduwborders met verschillende bladvormen en zonneborders met o.a. salvia’s, verschillende pluimhortensia’s, kogeldistels, zonnehoed, siergrassen en daglelie.

 

De tuin heeft twee zitplekken, een terras vlak bij de woning waar plek is voor een lounge-set waar gezellig met familie en vrienden kan worden gezeten en een kleiner, beschutter zitje achter in de tuin.

 

 

De pergola en taxushaag zorgen voor de dieptewerking in de tuin en maken de tuin tot twee ruimtes. Ook benadrukt het de breedte zodat de tuin breder lijkt. De witte muren van de woonkamer zijn doorgetrokken in de tuin, doormiddel van een witte schutting, zodat binnen en buiten doorlopen. De andere zijde van de tuin wordt afgescheiden met klimop begroeid betongaas, wat voor een vriendelijke en groen beeld zorgt.

 

  

 

De bestrating is ingetogen en licht, de paden zijn van 60x60 tegels en het terras van halfverharding. De grindsoort is gekozen om zijn kleur, welke terug komt in de rood en grijs tinten van de gevel en om zijn ronde hoeken wat fijn is om op te lopen.